{ "title": "1 Yaş Bebek Beslenmesi", "image": "https://www.bebekbakimi.gen.tr/images/1-yas-bebek-beslenmesi.jpg", "date": "19.01.2024 08:20:29", "author": "canan doğan", "article": [ { "article": "1 yaş bebek beslenmesi, 1 yaşına girmiş bebek on iki aylık bebektir. Artık dişleri çıkmaya, yürümeye başlamıştır. Fakat bu bebekten bebeğe değişir. Bebeğimize cesaret vermek için elini tutup yürütmeye başlamak gerekir. Birkaç kelime konuşmaya başlayan bebek, ses çıkartmaya sesini tanımaya başlar.

Birçok gıdanın tadını tanımaya başlayan bebek, anneye ve babaya yemek yedirme zorluğu yaşatır. Kendi kendine yemek yemeye, çatalı, kaşığı kullanmak istemeye başlar. Bebeklerde bir yaş itibariyle anne ve babanın onunla birlikte bir ya da iki öğün yemek yemesi gerekir. Bebeğe uygun çatal, bıçak verilip kendi yemesini sağlamak çocuğun gelişimi için çok önemlidir. On iki aylık erkek bebeklerin en az 7450 g kiloda, 68.5 cm boyunda olması, kız bebeklerin ise 7200 g kilo 66 cm boyda olması gerekmektedir. Bir yaşındaki bebeğin sağlıklı bir gelişimi için günde bin kalori alması yeterlidir.

Süt, peynir, yoğurt, yumurta, kalsiyum ve protein için her gün bebeğimize vermemiz gereken gıdalardır. Et, balık, tavuk ve baklagiller (Mercimek ve nohut gibi) A ve B vitaminleri, protein, demir, çinko ve lif içerir. Ekmek, makarna, pilav, patates gibi gıdalar kalsiyum, B1 ve B6 için çok faydalıdır. Sebze ve meyveler içerisinde A ve C vitamini, folik asit, potasyum ve demir içerdiği için mutlaka yedirilmelidir. Tabi bu ek gıdalarla dışında en önemli besini anne sütünden alır. İki yaşına kadar emzirmeye devam etmeliyiz. Günde bir kez sebze, et ve baklagillerden yemek (Bebeğimize uygun) yapmalıyız.

1 Yaş bebek için etli sebze çorbası malzemeleri
1 Yaş bebek için etli sebze çorbası nasıl yapılır?

Küp küp doğradığımız sebzelerimizi etle beraber tencerede kavurur uz. Sıcak suyu üstünü geçecek şekilde ekleyelim. Yaklaşık on beş dakika kadar kaynadıktan sonra pirinçleri ve tuzu ekleyelim. Tenceremizin kapağını kapatıp yirmi dakika pişirdikten sonra altını kapatalım. Ilık olan çorbamızı karıştırıcı yardımı ile püre haline getirelim. Artık çorbamızı bebeğimize yedirebiliriz.
" } ] }