{ "title": "3 Aylık Bebek Gelişimi", "image": "https://www.bebekbakimi.gen.tr/images/3-aylik-bebek-gelisimi-6134.jpg", "date": "20.01.2024 01:36:34", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "3 Aylık Bebek Gelişimi, gün gün ilerleme göstermektedir. Bebekler farklı sesler çıkarırlar, mimiklerle cilve yaparlar, dış dünyayla ilişkisi içerisinde olurlar ve eskiye göre daha az ağlarlar. Bebek eğer tek başına bırakılırsa sıkılır. Sürekli olarak sosyallik ister ve yanında birinin varlığı onu oldukça mutlu eder. Bebeğiniz farklı olan renk ve oyuncaklardan oldukça hoşnut kalır. Özellikle çıngıraklar bebeğin çok ilgisini çeker. Uzattığınız nesneleri almaya çalışır, onları yakalar ve birkaç saniye kadar tutar. Gözünün önünde yavaş hareket ettirdiğiniz oyuncakları bir yandan diğer tarafa kadar izler. Sadece gözüyle izler, oynatılan nesneyi görmek için kafasını da nesneyi götürdüğünüz yöne doğru çevirir. Sırt üstü yatarken dirseklerinden destek alarak başını kaldırır. 7-8 saat beslenmeden gece uyku uyuyabilir.

3 Aylık Bebek Gelişimi ve Yaşanan Değişiklikler

Bebeğiniz başını ve gövdesini daha iyi kontrol edecektir. Artık başını ve gövdesini çok fazla çevirmeden tek başına çevirecektir. Hareketleri daha çok gelişme gösterir. Her şeyi gözlemlemeye başlar, sizin yaptıklarınızı izler, uzattıklarınız nesneleri yakalar ve emmek için ağzına götürür. El ve parmaklarıyla ilgilenir, uzun süre onlara bakacaktır. Evirip çevirerek uzun süre elleriyle oynar. Görme yetisi neredeyse tam gelişme gösterir. Nesneleri ve renkleri tüm ayrıntılarıyla görecektir. Uyku düzeni, uyanıklık ve yeme düzeni tam anlamıyla oluşmaya başlar. Bebeğinizle oynarken yüzünüzün tamamını görebilmesi için direkt ona bakmanız gerekir. Pek çok farklı nesneyi bebeğinize göstermeniz gerekir. Bunun için de parlak renkli olan oyuncaklar, bebeğinizin dinlemesi, bebeğinizin dokunması, bebeğinizin izlemesi ilginç olan fakat bebek ağzına götürdüğünde yutma riski olmayacak kadar büyük oyuncaklar seçmeniz gerekir. Bebeğin yakalaması ve ulaşması için onu cesaretlendirmelisiniz. Yatağına kırılmayan bir ayna asmalısınız bu sayede bebeğiniz yalnız olmadığını hisseder ve kendini inceler. Eline küçük bir çıngırak verin, onunla nasıl ses çıkaracağını ve sallamayı ona öğretin. Onun yaptıklarından, memnun olduğunuzu belirtin, onu övün ve sık sık ismini anımsayın ve bebeğinize ismiyle hitap edin. Bebeğinize şarkı söyleyin, onunla dans edin. Ona ilgi ve sevginizi belirtin.

3 Aylık Bebek Gelişimi Beslenme ve Bakım Nasıl Yapılır?

Bebeğinizi sadece anne sütü ya da mamayla besleyin. Sütünüzü zorunlu durumlarda verilmek üzere depolamalısınız. Sütünüzü buzdolabında 24 saat kadar saklayabilirsiniz, derin dondurucuda ise 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Doktorunuz önermeden bebeğinizi katı gıdalarla beslemeye başlamayın. Bebeğinizi iyi şekilde dinlendirin, bebeğin dengeli beslenmeye ve yeterince sıvı almasına özen gösterin. Küçük parçalı oyuncakları bebeğinizden uzak tutmanız gerekir. Bebeğiniz küçük bir sepet içerisinde uyuyorsa eğer ona bebek karyolası almalısınız. Özellikle parmaklıkların arasının sıkışmayacağı kadar dar olmayan ve yüksekliğin düşmeyeceği boyutta olmasına dikkat etmek gerekir. Bebeği dışarı çıkardığınız zaman sizin rahat ettiğiniz kıyafetin bir fazlasını giydirmelisiniz. Dışarıya çok fazla çıkmıyorsanız bile yavaş yavaş güvenilir bir bebek bakıcısı araştırmaya başlamanız gerekir. Onu siz beraberken bebeğinizle tanıştırmalısınız.
" } ] }