{ "title": "4 Aylık Bebek Bakımı", "image": "https://www.bebekbakimi.gen.tr/images/4-aylik-bebek-bakimi-6957.gif", "date": "22.01.2024 01:29:00", "author": "seda ayyildiz", "article": [ { "article": "
4 Aylık Bebek Bakımı, artık bebeğin yeni doğan sıfatından kurtulduğu günlerde anneler tarafından daha rahat bir şekilde yapılmaktadır. Bebeğin göz rengi bu aylarda koyulaşmaya başlayabilir. Bu dönemde bebek çok hızlı değişimler yaşamaya başlar. Artık bebek yapamadığı birçok şeyi yapmaya başlar. Kasları bu dönemde gelişmeye başlayan bebek artık kafasını çevirebilir ve etrafına bakmaya başlar. Destekli bir şekilde oturabilen bebeğin hareketleri daha anlamlı ve daha kontrollüdür. Bacakları hareketlenmeye başlayan bebek, tekme atmaktan hoşlanır. Neye baktığını ve ne gördüğünü tam olarak anlayabildiği için 4 aylık bebeğin bakımı biraz daha kolaylaşmıştır. Anneler, ilk acemiliklerini atmış oldukları bu ay, bebeklerinin isteklerini daha iyi anlamaya başlarlar.

4 Aylık Bebek Beslenmesi

İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi önerilen bebekler, anne sütünün yetersiz gelmesi gibi durumlarda, doktor tavsiyesi ile yeni tatlarla tanışmaya başlayabilirler. Bazı bebeklerde alerji oluşabileceği için, her gün tek çeşit verilmelidir.

4 Aylık Bebek Uyku Düzeni

Uykuları düzenlenmeye başlayan bebeğinize uyku rutini oluşturmak için en uygun zaman bu aydır. 4 aylık bebek nihayet gece boyunca uyumaya başlar ve gece uykuları 11 saate kadar çıkabilir. Bunun yanı sıra 2 ya da 3 saat gündüz uykusu da uyur. Uyku bebek gelişimi için çok önemli olduğundan, yorgunluk belirtileri gösteren bebeği yatağına koymak hem kolayca uykuya dalmasını hem de kendi kendine uyumayı öğrenmesi için gereklidir. Uykusunu güzel almış bir bebek, gün içinde yeni şeyler öğrenmeye daha açık olacağı gibi aynı zamanda da daha sakin olur.

Bebeğin çok hızlı büyüdüğü bu aylar anne ve babayla bebeğin bağının giderek arttığı bir zaman dilimidir. Aynadaki görüntüsü bebeğin dikkatini çekmeye başlar ve rahatça eşyaları kavrar. Dolayısıyla artık bu ayda küçük oyunlardan keyif almaya başlar. Birisi onunla ilgilendiğinde ona güler. Birtakım sesler çıkararak, karşısındakine tepki verir. Sinirlendiğinde ya da ağladığında emerek ya da müzikle sakinleşir. Diş çıkarma sıkıntıları bu ayda başladığı için diş kaşıyıcı işlevi de gören oyuncaklardan çok hoşlanır. Bebek bakımıyla ilgili öğrendiğiniz tüm bilgiler bebeğinizle keyifli zaman geçirmeniz için çok önemlidir.
" } ] }