{ "title": "Anne Karnında Bebek", "image": "https://www.bebekbakimi.gen.tr/images/anne-karninda-bebek.jpg", "date": "19.01.2024 11:15:42", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "
Anne karnında bebek, bilindiği gibi tam olarak 9 ay 10 gün kadar bir süre kalmaktadır. Bu süreç içerisinde anne karnındaki bebek hızlı bir gelişim evresi geçirerek doğuma hazır hale gelmektedir. Bu sıralarda bebeğin varlığı hamileliğin ilk 4 haftası içerisinde yapılan muayeneler ile tespit edilebilmektedir. Anne karnındaki bebek son derece hassas ve durgun bir yapıda yer almaktadır. Bebeğin anne karnındaki gelişimi ilerledikçe anne bebeğin içeride yaptığı hareketleri hissedebilmektedir. Anne karnındaki bebek hemen hemen annenin tüm yediği içtiği besinlerden etkilenebilmektedir. Bu nedenle ne olursa olsun kişinin karnında bebek var ise kişi bu durumdan son derece dikkatli bir şekilde beslenmelidir. Anne karnında bebek olduğu zaman kişilerde aş erme durumları görülebilmektedir. Bu durumlarda kişinin canı ansızın farklı yiyecekler isteyebilmektedir. Bu durum aslında direk olarak anne karnındaki bebekle ilişkilidir. Anne karnındaki bebeğin gelişimi aslında tam olarak hamileliğin ilk on haftadan sonra başlamaktadır. Yani kişinin hamileliğin ilk on haftasına gelinmeden kesinlikle kişiler bu tür hamilelik durumların varlığından söz edemez. Aksi durumda yanlış bilgilendirme olabilir.

Anne karnında bebek gelişiminden bahsedecek olursa bu durum ilk on haftaya kadar bebeğin embriyonal olarak gelişmesinden başlamaktadır. İlk on haftadan sonraki dönem ise fatal dönem olarak değerlendirilmektedir. Bu dönemde tam olarak bebeğin oluşumu garanti bir hal alır ve bebeğin hızlı bir gelişme içerisinde olduğu gözlemlenir. Embriyonal dönem sonrasında bebeğin bütün organları oluşum gösterir ve kalbi atmaya başlar. Bebeğin kalp atışları özel tıbbi cihazlar ile dinlenebilmektedir. Anne karnında bebek ilk on haftadan sonra kendisini göstererek embriyonel dönemde oluşan organlarının gelişimi üzerinde çalışır. Anne karnında bebek hamileliğin onuncu haftasına geldiğinde bebeğin yapışık olan parmakları yavaş yavaş ayrılarak vital organların gelişimi sağlanmaktadır. Aynı zamanda iskelet gelişimi gerçekleşen bebeğin, iskelet üzerindeki dişleri gelişmeye başlar. Eğer bebeğin ciniyeti erkek ise bu haftada bebeğin testosteron hormonları gelişir. Hamileliğin haftalar geçtikçe farklı durumlar göstermesi birçok kişiyi korkutabilmektedir. Bu durumda sık sık doktor kontrolü sizler için çok daha iyi olacaktır.

Anne karnındaki bebek gelişimi süresinde annede mide bulantısı, ateş, kusma gibi durumlar gösterebilmektedir. Öyle ki bu gibi durumlar anne karnında bebek oluşumu sırasında son derece normal durumlar arasında yer almaktadır. Bu durumun yanında anne karnında bebek gelişimi ilerledikçe artık yavaş yavaş hareket etmeye başlayacaktır ve bu durumu anne rahat bir şekilde hissedecektir. Bu durum birçok anne için büyük mutluluktur. Bazen anne karnında bebek bazı sorunlardan dolayı yavaş gelişerek farklı sorunların meydana gelmesine neden olabilmektedir. Bu durumda birçok soruna neden olan kişilerde korku durumlarına ve bebeğin hayati tehlikeler yaşamasına neden olabilmektedir. Unutulmamalıdır ki daha önce de söylediğimiz gibi anne karnındaki bebeğin son derece hassas olması nedeni ile annenin hareketlerine, egzersizlerine, yediklerine ve içtiklerine son derece dikkat etmesi gerekmektedir. Günümüzde bu gibi durumların ihmali nedeni ile birçok kişinin hayatı tehlikeye girebilmektedir.
" } ] }