{ "title": "Bebek Yağı", "image": "https://www.bebekbakimi.gen.tr/images/bebek-yagi.jpg", "date": "21.01.2024 09:10:57", "author": "Ayşegül Duran", "article": [ { "article": "Bebek Yağı, mineral yağdan üretilen bir kozmetik malzemesidir. Bebek yağının içerdiği mineral yağı bitkisel kaynaklı değildir. Mineral yağı petrolden elde edilir ve sentetik bir madde özelliği taşır. Bu madde bedenimize tamamen yabancı bir maddedir. Bunların sonucu olarak bebek yağı da ham petrolden ve gazdan elde edilen bir ürün olma özelliği taşımaktadır.

Bebek yağlarına ilave olarak vazelin, bebek losyonu ve bebek şampuanları da mineral yağdan yapılmaktadır. Piyasada reklamı yapılan bu ürünlerin cilde iyi geldiği, cildi nemlendirdiği ve bebekler için olmazsa olmazlardanmış gibi lanse edildiği görülmektedir. Çünkü bu ürünleri üretmek hem ucuz hem de kolay olmaktadır. Üreticisine ve satıcısına yüksek kar getirdiğinden reklamı iyi yapılmaktadır.

Mineral yağ içeren bu ürünler cilde sürüldüğünde cildi ince bir tabaka biçiminde kaplamaktadır. Emilmesi zor olduğundan cilt yağlı kalmaktadır. Bu tarz ürünleri kullananlar cildin çok iyi nemlendiğini zannetmektedir. Ama ne yazık ki gözenekler tıkandığından üstte bir tabaka kalmıştır. Bu tıkanma nedeniyle de cilt toksinleri atamamaktadır.

Cildimiz terleme vasıtasıyla toksinleri dışarı atmakta ve bedenimiz için bir detoks gerçekleştirmektedir. Eğer gözenekler tıkanır ve terlemenin önüne geçilirse toksinlerin vücuttan atılması zorlaşmaktadır. Ciltte ince bir tabaka halinde kalan bebek yağı ve benzeri ürünler uzun süre sonunda vücut tarafından emildiğinde ise mineral yağı karaciğere geçip parçalanmakta ve bağırsaklara geçmektedir. Burada bağırsaklarda bulunan yağda çözülmesi vitaminleri absorbe etmesi işlemi gerçekleşmektedir. Kısaca mineral yağı vücuda girdiğinde vitaminlerin işlevini azaltmakta ve hatta yok edebilmektedir.

Bunu dışında mineral yağ vücudumuzun sinir sistemine, akciğerlere ve birçok organına zarar verebilmektedir. Bu maddenin erken yaşlanmaya sebebiyet verdiği de bilinmektedir. Bebek yağının yerine sızma zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı kullanılabilmektedir. Bu yağların içerisine bir iki damla organik yağ damlatılabilir. Lavanta yağı da iyi bir alternatif olabilmektedir.
" } ] }