{ "title": "Erkek Bebek Bakımı", "image": "https://www.bebekbakimi.gen.tr/images/erkek-bebek-bakimi-5854.jpg", "date": "19.01.2024 00:28:59", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Erkek bebek bakımı, bebekler doğdukları andan itibaren ilk 2 hafta çok önem taşır. Anne ve bebeğin birbirine alışma süreside denilebilir bu sürece. Anne ve bebeğinin beslenmeleri, bebeğin doğumundan itibaren önem taşır. Anne iyi beslenmeli ki bebeğine süt verebilsin. Yeteri kadar beslenemeyen bebeklerde ilk 2 hafta içerisinde sarılık gözlemlenebilir. Bebekler doğduklarında belli bir süreye kadar, 2 saatte bir emzirmek gerekir. Kimi bebek uyumayı çok sever, kimi bebek uyanık kalmayı. Uyuyan bebek için anne çok şanslıdır ama gece gündüz kavramını oluşturamayan bebek gündüzleri uyuyup, geceleri uyanık kalabilir. Bebeklere gece gündüz kavramını öğretmek zaman alabilir. Bunun için gündüzleri onunla konuşup, geceleri ise daha sessiz ortamlar yaratılabilir. Gece ışık yakılmadan karanlıkta bebek uyutulabilir. Uzmanlar bebeklerin karanlık ortamlarda uyumasının daha sağlıklı olduğunu dile getirirler. Özellikle gece uykularının 12 ile sabah 4 arasında büyüme hormonunun salgılanmasından dolayı, uyumaları sağlanmalıdır. Bebeklerin uyumalarını sağlamak için banyo yaptırmakta faydalı olabilir. Banyo yapan bebek rahatlar ve uyumaya daha kolay adapte olur.

Erkek bebek sünneti ne zaman yapılmalı?

Kız bebek bakımı arasında az da olsa farklılıklar olabilir. Bunlarda biri alt değiştirme farklılığıdır. Kız bebeklerinin altını temizlerken yukarıdan aşağıya temizlemek gerekir. Ama erkek bebeklerin altını temizlerken aşağıdan yukarıya doğru temizlemek gerekir. Erkek bebek bakımında bir önemli nokta da bebeğin doğar doğmaz sünnet edilip edilmemesidir. Bebeklerin acı hisleri ilk aylarda gelişmediğinden, doğar doğmaz sünnet yaptırmak en doğrusudur. Altı bezli olan bebeğin bu yolu atlatması daha kolay ve çabuk olur. Acı hissi olmadığından canı yanmaz ve 4 ya da 5 gün kadar kısa sürede iyileşme görülür.

Erkek bebeklerde gaz sancısı

Kız bebeklere oranla gaz sancısı daha fazla görülebilir. Bebeklerde gaz olmaması için annenin de yediklerine çok dikkat etmesi gerekir. Eğer bebeğin o gün çok gazı varsa, anne o gün ne yediğine dikkat etmelidir ve gaz yaptığını düşündüğü besini bir süre almamalıdır. Gaz sancısı bebek, anneyi emerken hava yutmasıyla da meydana gelebilir. Emzirirken burnunu kontrol etmeli ve hava yutmasına engel olmalısınız. Yeni doğan bebeklerin sıcaklığı anne babaya oranla 2 kat düşüktür. Bu yüzden, anne ne giyiyorsa onun 2 katı olmalıdır. Tabii bu kış ayları için geçerlidir. Emzirirken annelerin en çok yakındığı olay meme başının yarılmasından kaynaklı kanamalar ve buna dayalı olarak sancılardır. Bunun için bazı kremler vardır, Lansinoh kremi çok iyi gelebilir. Bu kremi sürdüğünüzde, emzirirken silmeniz gerekmemektedir. Bitkisel bir kremdir ve bebeğe hiçbir zararı yoktur.
" } ] }