{ "title": "Yenidoğan Bebek Bakımı", "image": "https://www.bebekbakimi.gen.tr/images/yenidogan-bebek-bakimi-9934.jpg", "date": "23.01.2024 06:50:14", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Yenidoğan Bebek Bakımı, yapılabilir. Doğum sonrasında yenidoğan bebek ile evdeki ilk bir veya iki gün yeni anne için biraz göz korkutucu görünebilmektedir. Doğumun zorlu sancıları aşıldıktan ve doğum gerçekleştikten sonra ilk mutluluk göz yaşlarınızı dökerken bir anda kendinizi, her ihtiyacı için size muhtaç bir ufaklığı kucağınızda tutarken bulursunuz. Belki daha önce hiçbir bebeğin bezini değiştirmediniz veya da bugüne kadar minik bir bebeği kucağınıza almadınız. Durum böyleyken, şimdi bir anda işin içine düştünüz ve yenidoğan bebek bakımı için Uzman olma görevi karşınıza çıktı. Bu işi de kendi bebeğinizin üzerinde öğreniyorsunuz. Neyse ki, rehberlik ve güvenilir annelik içgüdüleriniz ile bebeğinizin bakımı sizin için hızla bir alışkanlık durumuna gelecek.

Yenidoğan Bebek Bakımı (Hassas ve Şefkatli Cilt Bakımı)

Yenidoğan bebeklerin ciltleri çok hassas ve narindir, çok dikkatli bir biçimde bakılması gereklidir. En önemli olan cildin temiz ve kuru tutulmasıdır. Bebeğinizin bezini her emzirme veya uyku sonrası veya da gerekli olduğunu düşündüğünüz her vakit değiştirmekte tereddüt etmemelisiniz. Yalnızca ıslağı iyice çeken (Emen) en iyi kaliteli bebek bezlerinden kullanmalısınız ki bebeğiniz oturduğu zaman herhangi bir nem kalmamış olsun. Anne ve bebek için doğumdan hemen sonra ebe muhtemelen ilk birkaç hafta bebeğin altını yalnızca ham pamuk ve ılık su kullanılarak temizlenmesini tavsiye edecektir. (Herhangi bir neden ile bebek ıslak mendillerini kullanmanız gerekir ise yalnızca \"hassas\" ve \"kokusuz\" olanları kullandığınızdan emin olmalısınız)

Bebeğin cildindeki bütün buruşukları temiz ve kuru tutmuş olduğunuzdan her zaman emin olun, bu bebeğinizin sağlığı için önemli olmaktadır. Ebe yenidoğanın göbek deliğini nasıl temiz tutacağınızı da size gösterir (Göbek bağının küçük kökü doğumdan sonra tutturulmuştur ve hala da bebeğin göbeğine bağlı duruyordur.) Yenidoğan ilk günlerde her gün banyoya ihtiyaç duymaz. 3-4 günde bir birkaç santimlik ılık su içine hızlıca sokup çıkarmanız yeterli olacaktır. Geri kalan vakitte başında durup, onu izlemek, yüzünü, ellerini ve ayaklarını nemli ham pamuk ile silmeniz yeterlidir. Bunlar söylenildikten sonra, bebek bezini doğumdan hemen sonra katranımsı, yapışkan ve kokulu ilk dışkısıyla doldurduğunda ilk banyosunu yaptırmak gerekebilmektedir.

Yenidoğan Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçgüdülerinizi izlemeniz çok işinize yarar, fakat yeni ebeveynlerin doğum sancısından itibaren uymaları gerekli olan bazı temel kurallar bulunuyor;
" } ] }