Bebek Kurabiyeleri Bebek kurabiyeleri, bebek mevlitleri, doğum günleri ve diğer özel günlerde sunabileceğiniz harika bir seçenektir. Bu kurabiyeler, çocuklarınızın severek yiyeceği, yapımı zevkli ve eğlenceli olan lezzetli tatlılardır. Bebek Kurabiyesi Malzemeleri
Bebek Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Öncelikle, şeker hamuru ve bal hariç tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç film ile sararak buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru, un serptiğiniz yağlı kağıtların arasında yarım santimetre kalınlığında açın ve beğendiğiniz kurabiye kalıpları ile şekil verin. Hamur bitene kadar bu işleme devam edin. Hazırladığınız kurabiyeleri, önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında altın sarısı rengine ulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kurabiyeler soğuduktan sonra, şeker hamurunu açarken elinize yapışmaması için nişasta veya pudra şekeri kullanın. Şeker hamurunu ince bir şekilde açın ve kurabiye kalıbı ile tekrar şekil verin. Şeker hamurunu kurabiyelere yapıştırmak için, kurabiyelerin üzerine hafifçe bal sürün. Balı kenarlara çok yakın uygulamamaya özen gösterin, aksi halde bal yayılabilir ve kenarlardan akabilir. Şeker hamurunu kurabiyelerin üzerine yapıştırdıktan sonra, kurabiyeleri buzdolabında biraz donmaları için bekletin. Kurabiyeler donduktan sonra, her birini tek tek kurabiye poşetlerine veya kutulara yerleştirin. Eğer poşetlemeyecekseniz, kurabiyeleri bir gece bekletip ardından hava almayacak şekilde kavanoz veya saklama kaplarında serin bir yerde saklayabilirsiniz. Bu şekilde, kurabiyeler 9-10 gün boyunca tazeliğini koruyacaktır. Kendi isteğinize göre süsleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |